27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 VAU – tänään on johtoryhmän kokous!
15.09.2015 09:15 | Mia-Riitta Niemi

Ihmisillä on akut täynnä virtaa aurinkoisen kesän jälkeen. Tällä viikolla jo viisi johtajaa ovat kertoneet minulle jaksavansa syksyn sateet kesän helteiden tuoman energian avulla. Auringolla on siis valtava merkitys jaksamisellemme. Syksyn edetessä saamme täällä Suomessa nauttia auringosta entistä vähemmän ja tarvitsemme muita keinoja ladata akkujamme. Tässä eras esimerkki miten innostuksella saadaan aikaan.

Olin muutama viikko sitten erään ison yrityksen johtoryhmän kanssa kehittämässä heidän johtoryhmätyöskentelyään. Heillä oli ollut jo vuosia samat tavat toimia johtoryhmässä. He istuivat aina samoilla paikoilla johtoryhmässä ja agenda noudatti samaa kaavaa. Yrityksen tulos oli kääntynyt laskuun. Teimme heille  johtoryhmän Clarometri mittauksen jossa mitataan mm. johtoryhmän tunneilmapiiriä. Tuli ilmi että johtoryhmässä ei ollut kovin innostava ilmapiiri ja uusiin ideoihin ei suhtauduttu positiivisesti. Johtoryhmä oli ns. “siilojohtoryhmä” eli jokainen jäsen oli johtoryhmässä vain oman yksikkönsä edustajana ja ajamassa oman yksikkönsä etua, ei yrityksen etua.

Johtoryhmä halusi tehdä täyskäännöksen. Puhuimme avoimesti tunteista ja niihin liittyvistä syistä. Johtoryhmä lähti määrittämään uudestaan  johtoryhmän roolin, tavoitteen, pelisäännöt ja agendan. Lisäksi johtoryhmä määritti uudestaan tunteet jota haluaisivat kokea tulevaisuudessa johtoryhmän kokouksissa. Uusiksi  tunteiksi nousi mm. innostus ja VAU:n tunne. Sen jälkeen olikin se haasteellisin osuus eli johtoryhmä mietti uudestaan mitä pitää tapahtua johtoryhmän kokouksissa jotta jokainen aamulla herää VAU:n tunteeseen kun tietää että tänään on johtoryhmän kokous. Johtoryhmä oli sitä mieltä että paljon oli muututtava nykyiseen.  Pitkän pohdinnan jälkeen johtoryhmä löysi johtoryhmällensä täsyin uuden roolin ja johtoryhmäkäytäntöjä lähdettiin uusimaan radikaalisti (seisoma- ja kävelykokouksia, innovaatiokokouksia metsässä, kokouksia kuntopyörien päällä, agendalla ainoastaan yrityksen yhteisiä asioita eikä yksikköesittelyjä jne).

Johtoryhmä energisoitui uusista käytännöistä ja asioiden kirkastumisesta. Uudet tavoitteet tulivat heille konkreettisiksi. Yhteinen kehittäminen lähensi myös johtoryhmän jäseniä ja yhteistyö alkoi kollegoiden kanssa muuttua parempaan suuntaan. Aika tulee näyttämään miten yrityksen tulos tulee muuttumaan tästä uudesta suuntauksesta. Itse olen hyvin luottavainen sillä sekä oma kokemukseni johtoryhmistä sekä tutkimustulokset osoittavat että johtoryhmän hyvälle hengelle on selkeä yhteys yrityksen tekemään tulokseen. Eli eikun tuloksia odottelemaan tämänkin johtoryhmän osalta!

Kirjoittaja Mia-Riitta Niemi toimii Claro Leadersin toimitusjohtajana.

 


( Päivitetty: 20.12.2017 14:28 )

 - Mia-Riitta Niemi


©2019 Claro - MMD Networks Oy